Ölümle Burun Buruna... "En Tehlikeli Meslekler"
- Sedef Çakır
- 12 Eyl 2018
- 2 dakikada okunur
Bazı meslek gruplarında çalışan insanlar birçok tehlike ile hatta ölümle karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu meslek gruplarındaki insanlar için umarım farkındalık oluşturabiliriz ve
daha fazla saygı görmelerini sağlayabiliriz.

Şöförlük
Bu meslek grubunda bulunanlar her ne kadar kurallara uysalar bile bu yeterli olmuyor. Trafikte bulunan milyonlarca sürücünün dikkatsizliği ve kurallara uymaması yüzünden her yıl meydana gelen kazalarda bir çok ölüm meydana geliyor. Bunun yanı sıra cinayet vakalarına yine her yıl rastlanmakta...
Kötü hava koşulları da bu mesleği zor kılan sebepler arasındadır. Tehlikeli yollar, buzlanmış ve karla kaplı yollar başlıca kaza sebepleri arasındadır. Lojistik'i yapılan yükün belirli bir zaman içerisinde istenilen noktaya yetiştirilecek olması nedeni ile acelecilik ve uykusuzluk da başlı başına bir problem olabilmektedir.
Elektrik İşçileri
50 voltluk bir elektrik insanı öldürebilir. Bir de ana elektrik hatlarını düşünün,800 bin volt taşıyabiliyorlar bu binlerce kişinin ölmesine neden olabilecek bir şey. Ana güç hatlarının bakımın ve onarımı için 50-60 metrelik tırmanış yaptığınızı düşünün ufak bir hatanın çıkaracağı sonuçları tahmin etmek hiç zor olmasa gerek. 2 şeyi akılda tutmak zorundasınızdır. Birincisi düşmemek,
ikincisi ise yanlış bir müdahalede bulunmamak olacaktır.
Ağaç Kesim İşçisi
Sanırım bu mesleği hiç tahmin etmemiştiniz. Bu alanlardaki ölümler genellikle kazalar sonucu oluyor. Bu meslekte kazanların nedeninin keskin testere olduğunu düşünebilirsiniz.
Ancak, bu mesleğin içinde olan insanların çoğu, ağacın nereye ineceği konusunda emin olmamalarından ölmekte. 2013 yılında bu alanda 63 ölüm gerçekleşmiştir.
İnşaat İşçileri
Ölüm ve yaralanma haberlerini çok sık aldığımız bu meslek grubu için ilk aklımıza gelen inşaat'tan düşmek olmakta. Doğru, fakat bunun yanında bu işle ilgili ölümlerin neredeyse hepsi ekipman veya makine çarpması sonucudur. Sürekli güneşe maruz kalma, pis ortamda çalışma ve kas gücü ile çalışmak da zorlayıcı etkenler arasındadır.
Maden İşçileri
Şüphesiz herkesin aklına 13Mayıs 2014 gelmiştir. Soma’da 301 madenci hayatını kaybetti.
Henüz Soma’nın yaraları sarılmamışken, bir acı haber de Ermenek’teki maden ocağından geldi.
18 maden işçisi suyla dolan madende mahsur kalarak hayatını kaybetti. Maden işçileri, oldukça tehlikeli koşullarda günde ortalama 12 saat çalışmak zorundadır. Çalışılan alan son derece dar, karanlık. Kalın kömür tozu nedeniyle nefes alma sorunları olmakta. Bu tozu solumak bile başlı başına ölümcüldür. Maden Ocaklarının çökme tehlikeleri de her zaman vardır.Bu nedenle maden ocaklarının güvenilirliği son derece hayati öneme sahiptir.
Nükleer Tesis Çalışanları
Nükleer tesislerde çalışmak gerçekten oldukça tehlikeli bir iş. Bir çok santral son teknoloji ile donatılsa da oluşan kazaların sonuçları gerçekten felaket olabiliyor.
2011’de Japonya’da radyoaktif maddenin büyük bir şekilde serbest bırakılmasına neden olan
nükleer bir kaza oldu. Aktif reaktörlerin bakımı yapılmak zorundaydı. Radyoaktif malzeme o kadar toksikti ki, insanların kilometrelerce uzakta olması önerildi. Nükleer işçiler, bu sızıntıları kapatmak için malzemeler ile fiziksel temas kurmak zorunda kaldılar ve bu işçilerin birçoğu hayatlarını kaybetti.
Bu işçilerin genelde aldıkları maaşlar yüksek oluyor.
Peki, sırf yüksek maaş için tercih eder misiniz?
Comments